Vastgoed Leuven

 

Advies

VRAAG 1 Wist u dat er voorafgaand aan de verkoop of verhuur van uw pand u eerst over verplichte (o.a. energie-) attesten moet beschikken tot informatieverstrekking aan de consument (koper of huurder)?

VRAAG 2 Wist u dat u voor nieuwe huurovereenkomsten (sinds 18 mei 2007) verplicht bent een plaatsbeschrijving op te stellen? Deze plaatsbeschrijving moet worden opgesteld tijdens de periode dat de ruimte onbewoond is ofwel tijdens de eerste maand van bewoning. Zonder plaatsbeschrijving blijft de oude regeling van toepassing, m.n. het vermoeden dat het goed geacht wordt te zijn teruggegeven in de staat waarin het zich bevond bij het sluiten van de overeenkomst. De plaatsbeschrijving moet voortaan ook worden geregistreerd.

VRAAG 3 Wist u dat sedert 1 juli 2008 een keuringsattest van de elektrische installatie wettelijk verplicht is bij elke verkoop van een huis of appartement dat vóór 1981 gebouwd werd?

Heeft u bij de meeste vragen moeten antwoorden: "Neen, dat wist ik niet"? Laat u dan bij de verkoop of verhuur van uw pand zeker begeleiden door een vastgoedmakelaar zoals VASTGOED LEUVEN en bel naar 0496/59 46 64 of mail naar marc.van.den.broeck@telenet.be. Wij helpen u graag verder om dit op de juiste manier te doen, door met de nodige attesten (ook nodig voor verhuur) en met de juridisch juiste (door BIV en FOD Economie goedgekeurde) contracten te werken.

Interessante links:

Hoe uw woning beschermen tegen WATEROVERLAST: Watertoets en Waterinfo

Vind RISICOZONE'S voor OVERSTROMING in Brussels Gewest terug: BIM

Wat u moet weten over een BODEMATTEST: Bodemattest

Wat u moet weten over het ENERGIEPRESTATIECERTIFICAAT: EPC

Woning 'UITKOPEN' (scheiding of erfenis): Verdelingrechten

DISCRIMINATIE op de huisvestigingsmarkt: Discriminatie

WAARDE van uw woning/appartement: Aginco

VERZEKERING GEWAARBORGD WONEN: Verzekering Gewaarborgd Wonen

Beoordelen of bepalen van de HUURPRIJS voor een woning: Huurschatter

Overzicht investeringen die in aanmerking kunnen komen voor lening bij energiehuis: Investeringen Energiehuis

Biedt uw gemeente al een ENERGIELENING? Energielening